Шууд Chart

COVID-19: Дархлаа дэмжих хоолны зөвлөмж

2020-11-25 13:38:24

Коронавируст халдвар (COVID-19)-ын үед дараах хоол хүнсийг байнга хэрэглэх нь дархлаа дэмжиж, халдвар дамжих эрсдэлийг бууруулна.

ШИНГЭНИЙ ХЭРЭГЛЭЭ:
 • Өдөрт 8-10 аяга халуун бүлээн ус, нимбэг, зөгийн балтай ус, цай уух
 • Чихрийн агууламж ихтэй шингэн зүйлээс татгалзах.

ӨӨХ, ТОСНЫ ХЭРЭГЛЭЭ:
 • Олив, наранцэцэг, эрдэнэ шишийн тос түлхүү хэрэглэх
 • Транс тос хэрэглэхгүй байх.

МАХ, МАХАН БҮТЭЭГДЭХҮҮН:
 • Халуун шөлтэй хоол идэх
 • Адуу, хонины мах, сонгино, сармис, хөмүүл түлхүү хэрэглэх
 • Давс ихтэй даршилсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах.
 • Шарсан хуурсан, хүйтэн болон түргэн хоол, пицца, чипс, хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах.

ЖИМС, ХҮНСНИЙ НОГОО:
 • Нимбэг, чацаргана, аньс, хан боргоцой, жүрж, нэрс, улаан лооль, зэрэг витамин B, С, E агуулсан жимс, жимсгэнэ хэрэглэж хүчил, шүлтийг тэнцвэржүүлж, дархлаагаа дэмжих.

ГУРИЛ, ГУРИЛАН БҮТЭЭГДЭХҮҮН:
 • Бүхэл үрийн гурил, гурилан бүтээгдэхүүн хэрэглэх
 • Шар будаа, гурвалжин будаа хэрэглэх
 • Цагаан гурилан бүтээгдэхүүн, ялангуяа жигнэмэг, бялуу, шоколаднаас татгалзах.

СҮҮ, СҮҮН БҮТЭЭГДЭХҮҮН:
 • Халуун сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, аарц уух
 • Ааруул, ээзгий, бяслаг түлхүү хэрэглэх.

Нийтэлсэн: Эрүүл мэндийн яам

COVID-19: Дархлаа дэмжих хоолны зөвлөмж   
Үзсэн: 728 Mongolian National Broadcaster  

Сэтгэгдэл бичих:

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд MNB.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдэлийг админ устгах эрхтэй. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдолыг 70127055 утсаар хүлээн авна.
1000 Сэтгэгдэлээ бичнэ үү

Бидэнтэй нэгдээрэй