Шууд Chart

Хүнсний харшлын 90 хувийг сүү, өндөг, газрын самар зэрэг 8 төрлийн хүнс үүсгэж байна

2023-07-20 13:07:42

Хүнсний харшлын 90 хувийг сүү, өндөг, газрын самар зэрэг 8 төрлийн хүнс үүсгэж байна.

Хүн ямар харшилтай гэдгээс шалтгаалан зарим төрлийн хүнсний бүтээгдэхүүнээс татгалзах шаардлагатай. Тухайлбал, ургамлын тоосны харшилтай хүн талх, гурилан бүтээгдэхүүн, овьёос, цитрусын төрлийн жимс зэрэг хүнсийг хэрэглэхгүй байх хэрэгтэй. Харин хүнсний харшилтай хүн өндөг, кимчи, мандарин зэрэг харшил төрүүлэгч хүнсээс татгалзах шаардлагатай гэж НЭМҮТ-ийн Хоол судлалын албаны Эрдэм шинжилгээний ажилтан н.Ганболор ярилаа.

Сүүлийн жилүүдэд нийтийн дундах хоол хүнсний хэрэглээ өөрчлөгдөж, хүнсний нэр төрөл олширч байгаатай холбоотойгоор хүнсний харшил нэмэгдэж байна.

Ялангуяа бага насныхны дунд энэ төрлийн харшил их байна. Эцэг, эхчүүд хийжүүлсэн ундаа, чипс, төрөл бүрийн жимсийг хүүхдэдээ өгдөг. Энэ нь эргээд харшил үүсгэх эрсдэлтэй тул хүнсээ зөв сонгох хэрэгтэй гэлээ.


Хүнсний харшлын 90 хувийг сүү, өндөг, газрын самар зэрэг 8 төрлийн хүнс үүсгэж байна  
Үзсэн: 501 Mongolian National Broadcaster  

Сэтгэгдэл бичих:

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд MNB.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдэлийг админ устгах эрхтэй. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдолыг 70127055 утсаар хүлээн авна.
1000 Сэтгэгдэлээ бичнэ үү

Бидэнтэй нэгдээрэй